Mg 7669
1 / 4
Mg 7638 Lr
2 / 4
Mg 7716 Lr
3 / 4
Mg 7656 Lr
4 / 4

Klant aan het woord: over B&A en de verbouwing van de woonboerderij

In B&A hebben we een bouwbedrijf gevonden dat de historie van ons huis waardeert en respecteert, maar daarbij wel rekening houdt met hedendaags wooncomfort. 
Bram van B&A heeft de verbouwing en renovatie van ons huis begeleid. Bram is een vakman en hij is goed op de hoogte van de huidige bouwprincipes en van de bouwprincipes uit de tijd waarin ons huis is gebouwd.

“B&A spreekt de taal van de bouwwereld en wist dit duidelijk naar ons te vertalen.”

Hij spreekt de taal van de bouwwereld en wist dit duidelijk naar ons te vertalen. Onder andere door een gedegen en uitgebreid bouwplan, de inzet van goede vakmensen en korte lijnen in de communicatie. Iedere keuze is daardoor weloverwogen en in goed overleg met ons gemaakt. Veel details in onze woning vertellen een verhaal. Verhalen die gaan over functionaliteit of over gebruiken en tradities van de verschillende bewoners. Deze verhalen wilden wij weer zichtbaar maken en voor lange tijd behouden. Aan de oude verhalen zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Zo is een zwerfkei, die bij de verbouwing tevoorschijn kwam, opnieuw door B&A in de woning verwerkt. De zwerfkei is nu het stralende middelpunt van één van de kamers, omringd door een prachtige ouderwetse Portander vloer die door B&A is aangelegd.

Mg 7617

B&A heeft volgens oude bouwprincipes en met oude bouwmaterialen details hersteld, zonder moeilijkheden te schuwen. Aangetaste delen van gebinten zijn vervangen door hetzelfde hout, tevens van oude gebinten. Pennen voor de pen en gat verbindingen in de gebinten zijn vervaardigd en aangebracht volgens de werkwijze van het oude vakmanschap. 
We werden bij alles betrokken. B&A bood ons verschillende opties in oplossingen en materiaal en legde daarbij duidelijk de stappen uit. Ook nieuwe elementen die zijn toegevoegd hebben de juiste uitstraling en zijn aangebracht op een wijze die past bij ons huis.

Mg 7702 Lr